Bak Norsksonen

Bak Norsksonen

 

Titt tei!

 

Annelén Stenbakken heter jeg, og det er jeg som gjemmer meg bak Norsksonen. Jeg har jobbet som lærer innen voksenopplæringen siden 2007. I denne perioden har jeg jobbet både innen tradisjonell voksenopplæring hos Oslo Voksenopplæring, på NAV-kurs for helsepersonell og Norskoffensiven i Groruddalen. I tillegg har jeg jobbet to år som norsk, engelsk og dramalærer hos Elvebakken videregående skole. I dag underviser jeg på Oslo Voksenopplæring Helsfyr, på eksamensrettet grunnskole (8-10. trinn). Her underviser jeg i fagene norsk, engelsk og samfunnsfag.

 

Min utdanningsbakgrunn er ganske allsidig. Jeg har studert matematikk, fysikk, informatikk, astronomi, skuespillerteknikk, fransk, lingvistikk, norsk som andrespråk, nordisk språk og litteratur, engelsk kultur, språk og litteratur og pedagogikk. Dette har resultert i en bachelor i kultur og samfunnsfag, en bachelor i nordisk språk, og en mastergrad i engelsk språk. I tillegg har jeg begynt på en master i nordisk språk som har blitt lagt på is. Tiden strekker simpelthen ikke alltid til.

 

Som du kanskje ser er jeg en allsidig person. Jeg elsker å lære, og skulle gjerne ha studert så mye, mye mer. Men det jeg elsker aller mest er språk. Språk er utrolig viktig, og det strekker seg mye lenger enn bare ordene. Det er en måte å kommunisere på, kanskje til og med å tenke på. Det er knyttet til et samfunn og en kultur. Det er nettopp dette som gjør språklæring så interessant, og som gjør at jeg mener at man aldri blir utlært innen språk. Alt språk kan finpusses.

 

Selv om det er jeg som skriver i Norsksonen, skal jeg ikke legge skjul på at jeg har et lite støtteapparat rundt meg. Familien min inspirerer meg og hjelper til når jeg får ideer som jeg ikke klarer gjennomføre uten hjelp. I tillegg er de veldig tålmodige og blir med på språkdiskusjoner når det trengs. :)

 

Annelén Stenbakken

 

- blogger og lektor ved Oslo VO Helsfyr.

 

Tre av mine favorittsitater:

 

Hadde jeg visst før, det jeg vet i dag, hadde jeg blitt urmaker.

 

Albert Einstein

 

***

I dag er i går

i morgen.

 

Ukjent

 

***

Barnet begynner å oppfatte verden ikke bare gjennom øynene, men også gjennom språket.

 

Lev Vygotsky

 

 

© Stenbakken undervisning 2017